3

3
Energie Project Woudmeer Aangesloten bedrijven Doelstellingen Mileu en Groene Stroom Sponsors Contactgegevens
2013-12-06
Zonnecollectoren

Zonnecollectoren-project
Medio augustus 2012 zijn 7 EPW leden gestart met het zonnecollectoren-project. Dat hield ook in een asbestsanering bij twee bedrijven.
Er zijn totaal 830 panelen geplaatst. Het vermogen van een paneel is 235 Wp. Dat levert totaal 195.000 kW , wat genoeg stroom is voor ruim 60 huizen.
Het Energie Project Woudmeer wordt ondersteund door de Europese Gemeenschap ELFPO en ontvangt een bijdrage vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling


2013-12-06
2009-05-04
Genomineerd Kansen kanon 2008

Genomineerden 2008
Op 2 december kiest een jury van 100 de meest innovatieve ondernemer van Noord-Holland. Wie wordt de vierde winnaar van deze troffee? De 10 genomineerden voor 2008 zijn:

DonQI
Ontwikkelen en verkopen van een windmolen voor gebruik op woning en kantoorgebouw.
De windmolen heeft een omsluiting en daardoor levert hij een grotere opbrengst, produceert minder lawaai en is voor het oog minder storend. Belangrijke punten voor een molen in bebouwde omgeving.
www.donqi.nl

Eco-logisch
Groothandel voor aannemers en bouwmarkt voor eindgebruiker in duurzame bouwmaterialen. Eco-Logisch heeft een volledig duurzame bedrijfshal, met zonnecellen als dakbedekking, windmolens op het dak en slim waterverbruik.
www.eco-logisch.nl

G+N - Gluejeans
G+N is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en verkopen van een mix van exclusieve producten, collecties en presentaties (expositie, foto) die een eigenzinnige visie geven op het fenomeen ?mode?. G+N zoekt naar hoe je mode op een andere manier onder de aandacht kan brengen en wat je ermee kunt doen. De stijl is intrigerend, prikkelend, puur, buiten bestaande hokjes en opererend aan de rand van de mode. G+N richt zich via musea, galeries en (mode) bladen op een publiek dat zich wil onderscheiden los van trends, commercie en massamarketing. Een nichemarkt.
www.fashionfugitive.com

Energie Project Woudmeer
Energie Project Woudmeer is een initiatief van alle 12 agrarische ondernemers in de
Woudmeerpolder gelegen nabij Dirkshorn. Zij willen in de polder innovatieve duurzame energie ontwikkelen en de status van ?energie neutraal? bereiken. Ook willen ze alternatieve duurzame energie produceren voor commerci?le doeleinden.

Grunschnabel
Grunschnabel Ice Laboratories is een ijsfabriek in Alkmaar die ijs produceert onder de eigen merknaam Professor Grunschnabel. Het is een nieuwe soort zuiver plantaardig (glutenvrij) superpremium ijs in achttien verschillende speciale smaken.
www.grunschnabel.nl

Hoeve de Vogel
Hoeve de Vogel is een akkerbouwbedrijf dat omschakelt naar een multifunctionele agrarische onderneming met een moes- en siertuin, een hazelnootbomenbos en weides voor schapen, geiten, paarden, kippen en konijnen. Op dinsdag en vrijdag doet het bedrijf dienst als zorgboerderij. Hiernaast heeft de onderneemster een organisatieadviesbureau "Bureau de Vogel" waarmee zij boeren adviseert over plattelandsontwikkeling en ?vernieuwing.
www.hoevedevogel.nl

Laika
Laika levert complete online-oplossingen. Van concept tot realisatie, van strategie tot site. Met hun games, chats en andere producten trekken zij meer terugkerende bezoekers. Laika doet sinds 2000 maatwerk in de educatieve sector. Het bedrijf maakt spellen, simulaties en ander edutainment, In 2007 is het bedrijf begonnen met een eigen product: Vitamine P, een puzzelwebsite voor senioren.
www.laika.nl

The Value Agency
The Value Agency ontwikkelt MVO-concepten (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) voor Nederlandse bedrijven die invulling willen geven aan hun maatschappelijke rol, met name in ontwikkelingslanden.
Hiernaast ontwikkelt the Value Agency vernieuwende MVO/MBO concepten op eigen initiatief. Het duurzame horecaconcept Water Bar is hier een voorbeeld van.
www.thevalueagency.nl


Personal Space Technologies
Personal Space Technologies richt zich op het gemakkelijk toegankelijk maken van 3D en 4D data zonder dat daar expertise op Virtual Reality gebied voor nodig is. Personal Space Technologies ontwikkelt tracking systemen (3D navigatie en interactie) en complete 3D visualisatie en interactie systemen. Deze worden al gebruikt op de universiteit, in het ziekenhuis, in de industrie en in het museum.
Met de technologie van PS-tech vindt interactie plaats op een zeer natuurlijke en intu?tieve wijze: een arts houdt hierdoor een kloppend hart in de handen.
www.ps-tech.nl


Royal pride
Royal pride produceert grootschalig tomaten. In dialoog met de belangrijke maatschappelijke organisaties zoals Milieudefensie, Natuur en Milieu, Greenpeace, WNF en andere, mag hun gezonde tomaat het predicaat "Weet wat je eet" voeren.
www.royalpride.nl
Foto's
vorige     1-14    volgende
Nieuws

2013-12-06
Zonnecollectoren
Zonnecollectoren-project
Medio augustus 2012 zijn 7 EPW leden gestart met het zonnecollectoren-project.
2013-12-06
2009-05-04
Genomineerd Kansen kanon 2008
Genomineerden 2008
Op 2 december kiest een jury van 100 de meest innovatieve ondernemer van Noord-Holland.
Statistieken:

Deelnemende bedrijven: 12

Aantal operationele windmolens: 2

Windmolen 1 is de Donqi Urban Windmill
Windmolen 2 is de energyball

Language: